Vandaag heb ik Cup a Soup gebeld. Laat ik beginnen met opmerken dat ik Cup a Soup een prima product vind: ik vind Cup a Soup een prima product. Lekker, lekker makkelijk, en lekker snel. De kippensoep kan ik waarderen, de kerriesoep is fijn, de tomatensoep is goed, daar hoort u mij niet over klagen. En ik heb ze ook niet gebeld om die complimenten door te geven. Nee, ik belde ze vanwege een smaak die ze sinds enige tijd in het assortiment hebben: pizza quattro stagioni.

Uiteraard is het slim dat ze een pizza-smaak hebben gekozen. Maar waarom ze nou juist voor deze pizza zijn gegaan, dat is me een groot raadsel. Nog altijd, ook na het bellen. Want wat is er mis met de Cup a Soup-smaak Pizza Quattro Stagioni? Alles! Immers, een pizza quattro stagioni is dit: een pizza onderverdeeld in vier kwarten, met op iedere kwart een eigen smaak, een eigen seizoen. Een pizza voor de twijfelaars, of de pizza voor mensen die niet vier hele pizza’s op willen eten maar wél die heerlijke smaken willen proeven. Daar is die pizza voor bedoeld, en dat werkt ook heel goed.

Maar denkt u dat er in het doosje van deze variant 4 zakjes zitten? Om in 4 kleine mokjes te doen? Nee, het zit allemaal gewoon in één zakje. Alsof ze die complete pizza hebben geblenderd. Het prachtige idee achter de pizza quattro stagioni wordt hier volkomen tenietgedaan. Salami, tonijn, mozzarella, allemaal pizza’s die veel beter geschikt zijn om in soepvorm te ‘gieten’. Maar nee, Cup a Soup kiest die ene pizza die je hier helemaal geen recht mee kunt doen. Het is een schande.

Want wat kunnen we hierna verwachten van Cup a Soup? Alles kan nu blijkbaar in soepvorm. Ik zie het al gebeuren: “Nu in de winkel: Cup a Soup Restjes-van-gisteravond!” “Kerstdiner koken? Hou het simpel, met Cup a Soup Driegangenmenu!” Dit kan niet. En dat heb ik geprobeerd uit te leggen. Er was begrip, en “Ik ga uw opmerkingen doorgeven…” werd uiteraard gezegd, maar ondertussen ligt deze wansmaak nog gewoon in de winkel. Koop het niet, want het is ook echt niet lekker: ik heb het geprobeerd.

Dit bericht is geplaatst op woensdag, 14 mei, 2014 om 14:41 en is geplaatst in Columns. Blijf op de hoogte van nieuwe reacties via de RSS 2.0-feed. Je kunt een reactie achterlaten of trackbacken vanaf je eigen website.

Nog geen reacties